گنبد طرح مسجد النبی

گنبد مسجدالنبی

گنبد طرح مسجد النبی

گنبد طرح مسجد النبی ساخته شده در بیرجند ، مهرشهر – مسجد بلال

کارفرمای ساخت این مسجد مجمع خیرین سلامت خراسان جنوبی بوده و نظارت این پروژه به عهده مهندس متین حسینی بوده است.

طراحی معماری این گنبد توسط دکتر محمد میرزایی انجام شده و این گنبد توسط مجموعه گنبد سازی لطیفی به مدیریت مهندس ساسان لطیفی ساخته شد

قطر زیرین گنبد 9 متر می باشد.

 

چرا گنبدهای مساجد گنبدی شکل اند ودایره وار، تاریخچه اش چیست؟

در زمان پیامبر اسلام و حتی مدتها پس از ایشان، مساجد گنبد نداشتند و فکر گنبد سازی سال ها پس از پیامبر اسلام پیدا شد و درباره سرچشمه ساختن گنبد برای مساجد می توان گفت: از منظر دین اسلام، بهتر است مساجد بدون سقف باشند تا نمازگزار احساس کند زیر آسمان است و حایل و مانعی میان او و آسمان نیست؛

ولی به مرور زمان مسلمانان این ضرورت را احساس کردند که مساجدشان باید سقف داشته باشد تا آنان را از گرما و سرما و باران در امان نگاه دارد و چون گنبد، تجلی مفهوم آسمان و یادآور آن است، مسلمانان سقف مساجد را به صورت گنبدی شکل ساختند تا سقف متعارف بالای سرشان نباشد.

این نکته را می توان از کتاب هنر و معماری مساجد، ج 1، ص 562 به دست آورد. در کتاب هایی که مورد مطالعه این جانب قرار گرفت، درباره تاریخ گنبدسازی در میان مسلمانان، توضیحاتی ارائه نشده است.

گنبد مسجدالنبی| ساخت گنبد و گلدسته سبز| کارگاه گنبد سازی

برای مطالعه تاریخ گنبد در جهان می توان به «هنر و معماری مساجد» ج 2، ص 822، 823،‌ 887 و 1387 مراجعه کنید. در کتاب «مسجد در معماری ایران» نوشته حسین زمشیدی، ص 56 به بعد درباره گنبد توضیحات زیادی آورده است.

تذکر یک نکته پیرامون گلدسته:

در زمان‌های گذشته برای اذان جای بلندی می ساختند و آن را مأذنه مینامیدند. به تدریج مأذنه ها از نظر معماری کاملتر و زیباتر گردید و به شکل امروزی در آمد . گلدسته و مناره هایی که در حال حاضر می سازند به خاطر زیبایی ساختمان مسجد است.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *